Glasbena šola Svet glasbe

Maribor skozi prvo evropsko oviro. Kaj čaka prvake sedaj? Kdaj po karte?

slika: Facebook profil NK Maribor

Poletje v Evropi se nadaljuje. Padel je Valur in čas je za naslednji spektakel v Ljudskem vrtu.

Maribor zanesljivo v drugi krog

Državni prvaki, ki so si pred povratno tekmo na Islandiji že na široko odprli vrata v drugi krog kvalifikacij, so tudi v Ljudskem vrtu več čas nadzorovali potek srečanja in niso ničesar prepuščali naključju.

Gostujoči vratar pa je moral prvič pobrati žogo iz mreže že v 10. minuti, ko je Hotić odigral pomembno vlogo v akciji. Po prodoru z desne je podal v sredino, kjer je žogo sprejel Rok Kronaveter in z levo nogo poskrbel za natančen zaključek.

Drugi gol je padel v 32. minuti, ko je v akciji za povišanje vodstva sodeloval Kotnik, ki je podal Tavaresu, ta pa je znova dvignil Ljudski vrt na noge z izjemnim zaključkom.

Maribor : Valur 2:0 (3:0)

Prihaja prvak Švedske

V Maribor prihaja prvak Švedske AIK Stockholm. Termin tekme je že določen, to je sreda, 24.7., ob 20:15. Prva tekma bo odigrana v Ljudskem vrtu. Skandinavci so polni tempa in moči, a Mariborčani majo še nekaj časa, da se pripravijo na Švede, pred tem pa jih čaka  še ena prvenstvena tekma. Vstopnice za drugo evropsko tekmo v Ljudskem vrtu pa so že v prodaji od danes dalje, od 12. ure.

S tekme v Ljudskem vrtu in iz Stockholma bomo poročali tudi mi!

M.G.