Maribor sport fest

Vir: Pixabay

Ta vikend je bil v Mariboru v znamenju rekreacije in športa. Prireditev je bila namenjena vsem starostnim skupinam in vsem ljubiteljem rekreacije neglede na telesno pripravljenost. V petek se je začel  Maribor sport fest, ki bo trajal tri dni. Prireditev je v organizaciji ŠD Maribor sport festa in agencije Factumevent. Osrednje dogajanje je bilo na Grajskem trgu v Mariboru, kjer so se v teku prvi pomerili otroci na Otrškem teku Zlatega lisjaka.  Ko se je zvečerilo, pa so odrasli  prav tako na Grajskem trgu startali na progi v dolžini 5 ali 10 kilometrov. Tekli so čez Lent ob Dravi do Koblarjevega zavila, Mariborskega otoka, Kamnice, kjer so se obrnili nazaj proti mestu do Kalvarije, Mestnega parka, Treh ribnikov in nazaj na Grajski trg. Za veslo razpoloženje je poskrbela glasbena skupina Carpe diem.

Sobota je bila kolesarska. Začel se je prvi Bike festival Maribor. Kolesarji so lahko izbirali med tremi progami: Veliki maraton dolg 85 km, Mali maraton dolg 50 km in MTB maraton v dolžini 15km. Statali so prav tako na Grajskem trgu. Popoldansko dogajanje pa je bilo namenjeno otrokom od 4-14 let, poimenovano »Mali otroški urbani gladiatorček«.

Zadnji dan,  nedelja, pa je namenjena urbanim gladiatorjem, ki bodo premagovali malo traso dolgo 8 km,srednjo v dolžini  11 km  in dolgo traso v dolžini 15 km.

Direktor prireditve, Nino Cokan, je povedal, da Mariborčane čaka fantastičen vikend, ki nudi za vsakogar nekaj in da gladiatorji že vedo, da obljublja Maribor prvovrstno zabavo, da so lovorike drugotnega pomena, saj je bistveno, da v teku uživamo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.