Nova turistična aplikacija Visit Maribor

Vir: appadvice.com

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je predstavil novo turistično aplikacijo za spoznavanje štajerske prestolnice, ki bo turiste, pa tudi domačine, s pomočjo štirih tematskih poti popeljala po najpomembnejših zgodovinskih točkah mesta.

Uporaba mobilne aplikacije Visit Maribor je preprosta in brezplačna. Temelji na tehnologiji bluetooth 4.0. Turisti oziroma domačini za uporabo ne potrebujejo internetne povezave, aplikacijo samo prenesejo na svojo pametno mobilno napravo in nato sledijo vodiču, ki jih popelje po mestu.

Z novo mobilno aplikacijo Visit Maribor si bodo turisti in domačini lahko ogledali najpomembnejše znamenitosti Maribora kot so najstarejša trta na svetu, Grajski trg, na katerem je leta 1883 zasvetila prva električna žarnica z žarilno nitko v tem delu Evrope, Vinagovo vinsko klet, ki velja za eno največjih in najstarejših v Evropi.

Vir: Google Play

Maribor si bo mogoče ogledati po štirih tematskih poteh: »Do izvora imena mesta Maribor«, »Do najstarejše trte na svetu«, »Ob Dravi po najstarejšem delu mesta« in »Po nekdanjem mestnem obzidju«. Vsaka pot vključuje znamenitosti in tudi manj znane podrobnosti iz preteklosti mesta.

Turisti pri ogledu mesta ne bodo več potrebovali klasičnega turističnega zemljevida za raziskovanje starega mestnega središča, saj je zemljevid z vsemi pomembnimi točkami del aplikacije.

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je turistično aplikacijo izdelal v sodelovanju s startup podjetjem Foreach Solutions. Aplikacija obvešča o mestnih znamenitostih, ki so v neposredni bližini lokacije, na kateri se uporabnik nahaja.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.