Maribor z nazivom Evropsko mesto športa 2018

Vir: Wikipedia, Avtor: Andrej Jakobčič

Mestna občina Maribor bo v letu 2018 skupaj s še 19 mesti v Evropi nosila naziv Evropsko mesto športa. Naziv Evropska prestolnica športa 2018 pripada bolgarski Sofiji. V sklopu prireditve, katere se je udeležilo več kot 150 predstavnikov evropskih mest, prestolnic in združenj, je potekala aktivna promocija Maribora in Slovenije kot športne destinacije, katero je predstavila direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch, ki se je ob mariborskem županu udeležila prireditve.

Uradna predaja naziva vsem zmagovalcem je potekala v prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju in sicer v treh kategorijah: evropsko mesto športa, evropska prestolnica športa in evropska športna skupnost. Župan MOM, dr. Andrej Fištravec, je prevzel uradni naziv Maribor – Evropsko mesto športa 2018.

Uradni začetek projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 se bo začel 24. januarja 2018, ko bo v Maribor prispela Slovenska bakla, katere nosilec bo ob mariborskih olimpijcih tudi župan dr. Fištravec. Projekt Slovenska bakla organizira Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z Združenjem športnih zvez. Njegov namen je vzbuditi olimpijski duh že pred začetkom olimpijskih iger, zato bo po vzoru tradicionalnega potovanja olimpijske bakle po svetu, v januarju Slovenska bakla potovala in povezovala slovenske navijače.

Osrednji dogodek bo 24. januarja na trgu Leona Štuklja med 16. in 18. uro. Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače. Osrednja pozornost bo namenjena olimpijcem, rojenim v Mariboru.

V letu 2018 bo v Mariboru pestro športno dogajanje pri čemer je ob načrtovanih lokalnih dogodkih, že potrjenih več mednarodnih dogodkov in sicer bo Maribor gostil: Svetovni pokal v alpskem smučanju Zlata Lisica, Evropsko veteransko prvenstvo v košarki, Evropsko prvenstvo v taekwondoju za mladince in člane, Evropsko prvenstvo v kickboxingu, Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske in Uvodno tekmovanja v evropskem pokalu gorskega kolesarstva.

J. L.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.