Mariborčan po telefonskem pogovoru ostal brez 25 tisoč evrov

evrov
Evro denar

Mariborski policisti obravnavajo primer, v katerem je neznanec 34-letnika v telefonskem in pozneje spletnem pogovoru o kriptovalutah ogoljufal za 25.000 evrov.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, jih je o dogodku v četrtek okoli poldneva obvestil oškodovanec. Pogovor z neznanim goljufom sta sprva začela po telefonu, nato pa ga nadaljevala preko spleta, kjer je storilec s podatki oškodovanca ustvaril račun, preko katerega se je povezal z njegovimi bančnimi podatki ter z njega ukradel okoli 25.000 evrov.

Prav tako mariborski policisti priporočajo, da na svoj računalnik ali telefon ne nameščajo programov za oddaljen dostop, nikomur ne dovolijo upravljanja z njihovim računalnikom ali telefonom, še posebej pa naj nikomur ne dovolijo dostopa do spletne banke.

Ob morebitnem oškodovanju na mariborski policiji svetujejo, da zberejo vso razpoložljivo dokumentacijo (elektronsko pošto, podatke o transakcijah, morebitne mobilne številke, naslove elektronske pošte, IP številke) in se s prijavo čim prej obrnejo na najbližjo policijsko postajo ter na svojo banko.

VREME

Maribor
jasno
42%
2.1km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.