Maribor je ravno pred dvema tekmama proti Muri uradno potrdil, da je izkoristil priložnost ter se že pred koncem sezone dogovoril z branilcem Mure.

Mariborčani Muri speljali igralca

Špiro Peričić je hrvaškim medijem to potrdil že sam, zdaj pa so njegov prestop potrdili tudi pri Mariboru. Na uradnem facebook profilu NK Maribor so potrdili, da bo v prihodnji sezoni v vijoličastem dresu igral tudi hrvaški branilec Špiro Peričić, ki je z izjemo ene sezone v prvi hrvaški ligi in letošnje sezone v 1. SNL pri Muri doslej igral v nižjih hrvaških ligah.

Petindvajsetletni Hrvat, ki zaradi dogovorjenega prestopa za Muro trenutno ne igra, je z Mariborom sklenil triletno sodelovanje. “Dobil sem ponudbo, nisem še imel sklenjenega dogovora za naprej in smo se hitro dogovorili. Maribor bo velik izziv zame, pripravljen sem na novo vlogo. Zahvaljujem se za zaupanje Mariboru, prav tako pa tudi Muri, saj je za menoj uspešno leto v Murski Soboti, z rednim igranjem in zelo dobrimi rezultati moštva. Spoznal sem ligo in te izkušnje mi bodo olajšale prilagajanje na novo okolje. Seveda pa se zavedam, da je Maribor posebna zgodba, najvišja stopnička za nogometaša v Sloveniji in med najvišjimi tudi v širšem prostoru v tej regiji. Do konca sezone sem igralec Mure, na voljo trenerju in moštvu, nato pa bodo vse misli usmerjene k delu ter dokazovanju pri verjamem novemu slovenskemu prvaku,” je ob podpisu pogodbe z Mariborom dejal Peričić.

Na tekmo z Muro, pa vabijo tudi navijači Maribora. Na spletni strani NK Maribor so zapisali: Po nadaljevanje zmagovite serije proti Rudarju zdaj 2x zapored v Mursko Soboto. Najprej na pokalno (v sredo, ob 19:30), nato še prvenstveno gostovanje pri Muri (v nedeljo, ob 16. uri).

SIFA