Stranke in liste vlagajo kandidature za evropske volitve. Najbolj so pohiteli pri skupni listi SDS in SLS

Prvi popraznični dan bo kar šest strank in list na državno volilno komisijo vložilo kandidatne liste.

Skupna lista SDS, SLS je zmagovalna kombinacija?

Najbolj zgodnji so bili pri skupni listi SDS in SLS za evropske volitve. Listo kandidatov je predsedniku Državne volilne komisije Antonu Gašperju Frantarju predal nosilec liste dr. Milan Zver.

Dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domljan so danes naredili še en korak k zmagi na prihajajočih evropskih volitvah. Na sedežu Državne volilne komisije so vložili skupno kandidatno listo SDS in SLS.

Predsednik DVK Anton Gašper Frantar je ob predaji skupne kandidatne liste predstavil pomembne roke in pravila ter nato predal besedo nosilcu liste SDS in SLS dr. Milanu Zveru. Ta je v začetku povedal, da so letošnje evropske volitve drugačne, ker sta prvič v zgodovini evropskih volitev moči združili stranki SDS in SLS. »Slovenski narod še nikoli ni živel v tako dobrem mednarodnem okolju kot danes,« je v pogovoru omenil aktualni evropski poslanec in poudaril pomembnost, da privabimo na volitve čim več takšnih volivcev, ki si želijo močno Evropo. V zaključku pogovora je Državni volilni komisiji zaželel uspešno delo. 

SIFA