Stranka LMŠ ima že nekaj časa rešitev za vse tegobe Slovenije, a šele potem, ko je Marjan Šarec vrgel puško v koruzo. No mariborska poslanka Lidija Divjak Mirnik ima rešitev za vse.

Lidija Divjak Mirnik kar brez maske “pljuva” po vladnih ukrepih

In ravno poslanka LMŠ se znajde, da kritizira ukrepe, ko pa je Predsednik države pozval vodjo poslanske skupine te ista stranke, da se udeleži posveta zaradi naraščanja okužb, pa so člani te ista stranke stisnili rep med noge.

Vedno bolj radikalna mariborska poslanka, Lidija Divjak Mirnik znana po prodaji svojega moderčka, ki je milijone zamenjala z milijardami in celo pozivala ljudi ne ulico zoper kulturnega ministra, spet joka na družbenih omrežjih. Tokrat ji ni všeč zaprtje države za 11 dni. In sprašuje kam bodo dali starši otroke, če bodo šole zaprte.

Zagotovo bodo starši našli rešitev za svoje otroke. Starši in otroci so že ničkolikokrat dokazali, da se lahko znajdejo v vsaki situaciji. Tudi vzgojiteljice v vrtcih, ki bodo imele dežurna varstva otrok so vedno bolj prilagodljive v tej meri, da otroci ne bodo ostali brez varstva. Očitno pa mariborska poslanka ne živi v Mariboru, ampak na luni. Saj bi drugače vedela, da je v Sloveniji, kljub cepljenju ponovno porast okužb s koronavirusom in da je le-tega potrebno zaustaviti, zato, da bomo lahko v drugi polovici leta “svobodno” zadihali.

Ukrepi niso le pri nas, so skoraj po vsej Evropi, pa imajo v nekaterih državah veliko manj okužb, kot jih ima Slovenija na število prebivalcev. In dobro bi bilo zdržati teh 11 dni, ne pa le kritizirati in pljuvati po ukrepih, kar stranka LMŠ počenja že od samega začetka krize, ki so namenjeni varovanju zdravja. Za razliko od ukrepov “vaškega burkeža” Serpentinška, imajo tako učenci, kot učitelji na voljo zadostno število zaščitne opreme. To bi Mirnikova morala vedeti.

In če se vse bolj radikalna “prodajalka moderčkov” že šopiri pred mikrofonom in tarna zaradi ukrepov, bi si lahko pred kamero nadela vsaj masko, da bi zgled dajala vsaj tistim par ljudem, ki njene monologe sploh spremljajo.

PM