Po slabem začetku druavnega prvenstva, ko so vijoličasti nepričakovano izgubili proti NK Triglav iz Kranja je danes na sporadu evropska tekma

Maribor doma z veliko prednostjo

Na povratnem dvoboju prvega kroga kvalifikacij lige prvakov bodo Mariborčani proti Valurju iz Reykjavika branili (veliko) prednost 3:0 s prve tekme.

“To je tekma, ko velja samo eno: zmagati, kakor vemo in znamo. Najpomembneje je, da bo pristop nespremenjen, podoben kot je bil na Islandiji. Da bo vsak izpolnjeval svoj del nalog in da storimo vse, da bi se veselili skupaj z navijači po koncu tekme.” Pravi Blaž Vrhovec, ki je po uvodnem evropskem nastopu izpustil dvoboj s Triglavom.

Psihološka trdnost moštva ni načeta, načrt, kako do uvrstitve v nadaljnje tekmovanje, ostaja nespremenjen. Islandski prvaki kljub zaostanku niso obupali. V Maribor so dopotovali že v ponedeljek in verjamejo, da še lahko razmišljajo o presenečenju. Še en razlog za popolno osredotočenost in previdnost.
“V kvalifikacijah ničesar ne smeš prepustiti naključju. Pot do uspeha gradimo na tem, kako smo opravili v Reykjaviku, kjer smo s pristopom in spoznanjem, kako smo izpolnili načrt, bili zadovoljni. Tudi tokrat mora biti tako, da se fantje zavedajo načina, ki nam je prinesel odlično izhodišče in da to ponovijo. Ob osredotočenosti potrebujemo tudi dovolj potrpežljivosti, cilj je zadeti. In zmagati,” poudarja Darko Milanič, ki v primerjavi z zadnjo tekmo med kandidati za nastop nima Kolmaniča,zaradi poškodbe v finišu dvoboja s Triglavom. Še vedno pa niso nared Zahović, Rajčević, Žugelj inUskoković. So zapisali na spletni strani NK Maribor.

Ne glede na rezultat s prve tekme in čas dopustov bo na tribunah prijetna, tista naša Evropi primerna kulisa. Vstopnice so še na voljo v Vijol’čni Bajti, vrata stadiona se danes odprejo ob 18:45.

Dvoboj v Ljudskem vrtu se bo začel ob 20.15. Vsi tisti, ki si tekme ne boste mogli ogleati v živo, si jo boste lahko ogledali na Sport klub 1 (SK1) s pričetkom ob 20.15!

V našem uredništvu stavimo na ugoden rezultat 2:1 za maribor in seveda za napredovanje. Gremo Maribor!

M.G.