Mariborski otok – Uradna otvoritev kopalne sezone

Uradna otvoritev kopalne sezone Mariborski otok
Foto: Šport Maribor

Uradna otvoritev kopalne sezone s celodnevnim atraktivnim programom sobota, 22. junij.

Na Mariborskem otoku, ki bo za kopalce odprt med 9. in 20. uro, bo ob osvežitvi v treh bazenih tudi v letošnji sezoni na voljo pester spremljevalni program; ta bo vključeval kreativne delavnice za otroke, lutkovne predstave, razne vodne animacije, otroški kino in nastope mladih DJ-ev, kot novost pa še kino pod zvezdami.

Poleg tega bodo popestrili športno ponudbo, saj bodo v sodelovanju z najemnikom gostinskega lokala obiskovalcem omogočili spremljanje dveh odmevnih športnih dogodkov – evropskega prvenstva v nogometu in olimpijskih iger. Tako bomo tudi na Mariborskem otoku skupaj navijali za naše in ostale udeležence EP v nogometu ter OI 2024.

Od sobote naprej bo do Mariborskega otoka vozil mestni avtobus na podaljšani liniji 8. Avtobusna povezava do otoka bo v času kopalne sezone na voljo vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Ob tem spodbujamo še druge trajnostne oblike mobilnosti, kot sta vožnja s kolesom ali sprehod ob Dravi do otoka.

Cene vstopnic za Mariborski otok v novi sezoni ostajajo nespremenjene – odrasla celodnevna 6,5 EUR, otroška celodnevna 4,5 EUR, upokojenska 4,5 EUR, enotna vstopnica po 14. uri 4 EUR in večerna po 18. uri 2,5 EUR. Celoten cenik je dostopen na tej povezavi. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor tudi letos poteka akcija »Karta za otroka«, s katero omogočamo obisk kopališča otrokom iz socialno šibkih družin.

Hkrati Šport Maribor,  obvešča da bo z odprtjem kopališča na otoku začasno zaprlo vrata kopališče Pristan predvideno do 9. septembra.

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
95%
0.5km/h
20%
20°C
22°
19°
21°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.