Mariborski policisti raziskujejo dve goljufiji s kriptovalutami

Vir: Pixabay

Mariborski policisti obravnavajo dve goljufiji, povezani s kriptovalutami, ki sta prizadeli prebivalce Ptuja in Slovenj Gradca. V obeh primerih so storilci uporabili zvijačo, da bi pridobili dostop do uporabniških računov za trgovalne platforme in iz njih ukradli denar.

V prvem primeru je oškodovanec, prebivalec Ptuja, prejel klic, v katerem mu je neznanec trdil, da ima na njegovem trgovalnem računu velik znesek denarja, ki naj ne bi bil tam. Kljub temu, da oškodovanec ni trgoval s kriptovalutami, je storilec prepričal oškodovanca, da mu posreduje podatke za dostop do svojega računa in mu omogoči dostop do njegovega računalnika. Po tem, ko je imel storilec dostop do računa, je ukradel približno 6.000 evrov z bančnega računa oškodovanca.

V drugem primeru je storilec poklical prebivalca Slovenj Gradca in mu dejal, da bodo zaprli njegov trgovalni račun, ker naj bi na njem prišlo do nepravilnosti. Storilec je oškodovancu obljubil, da mu bo nakazal dobiček, vendar mora najprej posredovati svoje osebne in bančne podatke ter mu omogočiti dostop do svojega računalnika. Ko je imel storilec dostop do računa, je ukradel približno 40.000 evrov z bančnega računa oškodovanca.

Policija je v obeh primerih začela preiskavo in poziva vse, ki imajo informacije o teh goljufijah, naj se javijo. Poleg tega policisti opozarjajo javnost, naj bodo previdni in ne posredujejo osebnih podatkov in dostopa do svojih računalnikov neznancem, ki jih kontaktirajo po telefonu ali preko e-pošte. Goljufi pogosto uporabljajo prevarantske taktike in obljubljajo lahek zaslužek, vendar se za tem skrivajo njihove zlobne namere.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.