Kaos sredi Ljubljane. Na kmečkem puntu kar 700 traktorjev! #odzivi #slike #video

Kmečki upor, slika, portal N1

Kmetje, ki so nezadovoljni z odnosom vladajočih, so se v središču Ljubljane in drugod po državi znova zbrali na protestnih shodih. Kot so napovedali v sindikatu kmetov, so se številni v Ljubljano pripeljali tudi s traktorji. Po zadnjih podatkih se je v Ljubljano pripeljalo okoli 700 traktorjev!

Kmetje, ki pridelujejo hrano na območjih z omejenimi dejavniki (tam so težje pridelovalne razmere), namreč dobivajo subvencije. Te jim nadomestijo del izpada prihodkov, ki je posledica višjih stroškov oziroma manjšega donosa na enoto površine. S 1. januarjem letos uveljavljeno dohodninsko novelo pa je vlada sprejela, da se po novem polovica teh plačil šteje v dohodninsko osnovo (da so torej subvencije obdavčene). Kmetijska združenja so opozarjala, da bo to poslabšalo socialni položaj kmetov, ki imajo že zdaj enega najnižjih dohodkov v Evropski uniji (EU).

Tudi v Slovenski demokratski mladini Maribor podpirajo kmete in pravijo, da brez kmetov ni hrane!

V Ljubljani že od 11. ure dalje vlada pravi prometni kaos. V Ljubljani se nahaja preko 700 traktorjev!

vir: twitter, portal N1, MMC

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.