Mariborski učiteljici – anticepilki vročili odpoved!

ŠOLE
Učiteljica Špela Šeško iz osnovne Šole Franc Rozman Stane

Učiteljica z mariborske osnovne šole Franca Rozmana – Staneta, ki ni spoštovala pogoja PCT, je dobila odpoved delovnega razmerja.

Učiteljica Franca Rozmana – Staneta, je dobila odpoved!

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za mariborsko učiteljico in “Trohino” anticepilko,  Špelo Šeško.

Učiteljica je v začetku septembra v videoprispevku, objavljenem na družbenem omrežju Facebook, starše nagovarjala, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, da v njej celo obsevajo, in opozarjala, da bodo v šoli otroke “prisilno injicirali s strupenim zvarkom”. Tudi sicer je nasprotovala ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in sodelovala v proticepilskem Gibanju OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije).

“Zadnja stopnja delovnopravnega postopka je bila izpeljana ta teden. Postopek se je končal z vročitvijo odpovedi zaradi kršenja pogodbenih in drugih obveznosti delovnega razmerja. Razlog pa naj bi bil neizpolnjevanje PCT-pogoja in uporabe maske v zaprtem prostoru,” pa je povedala ravnateljica šole. V zagovoru naj bi se učiteljica sicer sklicevala na neustavnost odloka. Pritožbeni rok sicer še teče. Mestna občina Maribor in ministrstvo za izobraževanje vodstvo šole podpirajo.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.