Marko Koprivc napadel Evo Irgl, da prezira socialni dialog in se norčuje iz sindikatov

Eva Irgl, in Marko Koprivc
Eva Irgl, in Marko Koprivc

Opozicija odkrito napada tudi 8. protikoronski zakon in jo ne zanima, ali bo ta sprejet ali ne. Gre se jim le za prestiž in kako čimbolj očrniti vlado.

Rušenje 8. protikoronskega paketa s strani opozicije?

Že v samem uvodu 48. nujne seje je predsednica odbora Eva Irgl pojasnila, da so na sejo povabili vlado, Zakonodajno-pravno službo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Državni svet RS. Povedala je, da so na zaprosilo poslanske skupine SD danes dodatno povabili tudi zainteresirano oziroma strokovno javnost, ki je poslala pripombe na PKP 8. “Naj povem, da smo predlog za dodatno vabljene v računalniškem sistemu videli šele danes zjutraj. Predlog je bil namreč vložen takrat, ko ni bilo več uradnih ur v petek. Danes so me obvestili, da je prišlo do te pobude, seveda potem smo vabilo poslali vabljenim.” Koprivc pa je Irglovo obtožil, da prezira socialni dialog in se dobesedno norčuje iz sindikatov. Piše Demokracija.

[color-box color=”blue”] “Meni gospod Koprivec vi ne boste govorili, da kogarkoli preziram, ker je to laž, in tudi želim, da se mi opravičite. Vedno sem vodila dialog. Tudi socialen, če želite. Lahko bi vam povedali marsikakšen primer. Ne dovolim si, da tako ravnate in tako posplošujete, samo zato, ker vam to politično odgovarja. To je zame čista demagogija.” Poudarila je, da če ne bi želela nikogar povabiti, potem ne bi tega danes naredila, ampak je. “Edina predsednica tega odbora sem, ki sem dala že prejšnjič možnost vsem sindikatom, da povejo svoje mnenje. Želim da se mi javno opravičite,” je bila jasna.[/color-box]

Če bi kdorkoli pričakoval, da se bo Koprivc opravičil, se je uštel. Najprej je Irglovo obtožil, da je zelo zlorabila svojo repliko. “Nimate kaj komentirati tega, kar sem jaz govoril. Glede opravičila naj povem, da pričakujem, da se vi predvsem opravičite sindikatom, ker je prišlo do velikega zdrsa.

Ker je Koprivc dal jasno vedeti, da se opravičiti ne misli, ga je k temu pozval poslanec Marijan Pojbič, ki je bil naravnost ogorčen. Ob tem pa je opozoril, da je pojasnila, čemu so bila vabila poslana tako pozno. Miha Kordiš iz Levice ne bi bil on, če ni bi tukaj pristavil svojega lončka, zahteval je namreč postopkovni predlog, s katerim je želel doseči, da se prekine seja odbora, dokler se ne omogoči, da predstavniki sindikatov pridejo.

Irglova je poudarila, da je ravnala v skladu s poslovnikom in očitki niso na mestu. “Ne zdi se mi pošteno, da takšne stvari problematizirate,” je zaključila irglova.

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
79%
1.5km/h
49%
17°C
18°
16°
16°
Sun
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
17°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.