Martinovanje v Mariboru skozi oči našega portala! Foto, video!

Danes na Martinovo je za Štajerce prav poseben praznik. Nekateri mu pravijo tudi ”štajersko novo leto”. Ta dan se praznuje predvsem kot praznik vina!

Začelo se je sredi osemdesetih let 11. novembra 1985 na ploščadi pred Vinagom.  Tistega leta nekoliko kasneje, 16. novembra 1985, kot so zapisali je bilo prvo veliko martinovanje, ki ga je organiziralo Turistično društvo Maribor v navezi z Društvom kmetijskih inženirjev in tehnikov. Prireditev je potekala v tedanji restavraciji Center. 

Do danes je Martinovanje največji praznik Maribora. Nekateri mu pravijo tudi ”štajersko novo leto”, saj je v tem času na prostem več ljudi, kot ob silvestrovanju.  Zavod za turizem Maribor martinovanje v Mariboru, pripravi, kot eno najbolj prepoznavnih in priljubljenih prireditev v štajerski prestolnici.

Tudi letos se je prireditev začela ob 11.11 uri, krst mošta pa tokrat ob 13. uri. Baje zaradi zamude župana, ki se je pred tem nahajal pri svojem ljubljanskem prijatelju Jankoviću.

Tudi tokrat je 38. krst mošta uspel, mošt se je spremenil v vino. Mestni viničar Stane Kocutar je  pozdravil zbrane ljudi in dejal, da je danes dan, ki si ga lahko samo želimo. “Po eni strani iz mošta dobivamo vino, po drugi strani pa na Pohorju sneg. Kaj bi si lahko želeli še boljšega v prihodnjih mesecih; da se v mestu veseli ob dobrem vinu, na Pohorju pa se smuča. To je zgodba našega Maribora.” 

Dogajanje na Trgu Leona Štuklja, smo ujeli tudi v naš objektiv:

Za naš portal je spregovorila tudi nastopajoča, Darja Gajšek:

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.