Masleša bi tožil vse neposlušne medije, ki so pisali o njegovi diplomi?

Branko Masleša, slika 24kul.si

Neverjetno, a resnično! Vrhovni sodnik Branko Masleša grozi vsem medijem s tožbami, ki preiskujejo njegovo sarajevsko diplomo.

Na našem portalu e-maribor smo objavili članek z naslovom: “Masleša naj nebi imel diplomskega dela na dodiplomskem študiju! v katerem smo razkrili dopis iz sarajevske Pravne fakultete, kjer so na vprašanje novinarja portala Prava Luke Perša, o obstoju diplome zapisali: “Obveščamo vas, da je Branko Masleša diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Sarajevu. A nima diplomskega dela na dodiplomskem študiju!”

A očitno na vrhovnem sodišču nekomu ni povšeči, da se sprašuje o diplomi vrhovnega tožilca. Zato so začeli groziti medijem, ki to preiskujejo. Tako so zapisali: “Vprašanje obstoja diplom sodnikov je, upoštevajoč zakonsko predpisan postopek izvolitve, v katerem se presoja izpolnjevanje pogojev za zasedbo sodniškega mesta, odveč. Vrhovni sodnik bo glede zapisanih neresnic vložil tožbo. Znesek odškodnine bo nakazal v dobrodelne namene.”

No seveda nismo zapisali neresnico, ampak le odgovor iz pravne fakultete, kjer je Masleša diplomiral. Poleg tega pa so časi socializma že minili, upajmo da tudi na vrhovnem sodišču.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.