Matej Tonin: “Damir Črnčec je zagrenjen spletkar!”

MATEJ TONIN

Na portalu SIOL so objavili zanimiv intervju z obrambnim ministrom in podpredsednikom vlade Matejem Toninom. Razgovor je potekal tudi o prejšnji vladi Marjana Šarca in o aferi “lepa Nataša!”

Damir Črnčec je zagrenjen spletkar

Na spletnem portalu siol.net so objavili  intervju z Matejam Toninom, predsednikom NSi in obrambnim ministrom. Med drugim je Tonin povedal kaj se je dogajalo s famozno afero “lepa Nataša” v času Šarčeve vlade. “Tu obstaja zelo natančno poročilo Knovsa. Zaposlitev znanke takratnega predsednika vlade na SOVI je bilo izvedeno mimo ustaljenih pravil in varnostnih protokolov, kar je preiskava nedvoumno tudi pokazala. Jasno je bilo, da je navodilo za zaposlitev prišlo iz kabineta predsednika vlade in da je zaposlitev mimo vseh pravil realiziral takratni direktor SOVE. Z vidika obveščevalne službe so take zaposlitve problematične, ker se ne zaposluje najboljših ljudi, tovrstni posamezniki pa za SOVO lahko predstavljajo tudi varnostno tveganje,” je dejal Tonin. Večina medijev je to ugotoitev tudi prekrila pred javnostjo

Na vprašanje kako Tonin glade na Damirja Črnčeca, ki jih je pred kratkim podal izjavo za enega od levih medijev, da Toninu ne zaupa, ker naj bi se v preteklosti pogajali s figo v žepu in informiral nasprotno stran, pa je Matej Tonin odgovoril: “Damir Črnčec je zagrenjen spletkar. Svoj negativizem in laži bruha vsepovsod. Delal je za Janeza Janšo, danes dela za Marjana Šarca, jutri pa bo verjetno služil tretjemu gospodarju. Vsekakor mu ne zaupam, nikoli ne veš, kdaj te bo izdal,” je dejal Tonin. “Zgodba o tem, kako naj bi pri oblikovanju Šarčeve vlade informiral drugo stran, je še ena v vrsti Črnčecevih lažno sproduciranih zgodbic. Klasičen obveščevalni pristop, ko z lažmi vnašaš zmedo. Takrat se alternativna koalicija sploh ni oblikovala, zato ni bilo kam “nositi” informacij. Pri pogajanjih sem tvorno sodeloval, dokler nisem videl, da se zgodba iz Kamnika ponavlja. To pomeni samovoljno vodenje koalicije in slabo komunikacijo, vse to so kasneje koalicijski partnerji tudi izkusili. Dogovori v koalicijski pogodbi so bili namreč mrtva črka na papirju,” je zaključil Tonin . (Celotni intervju si lahko preberete na: SIOL.NET)

Vsega tega, kar je povedal Tonin, levi mediji v času Šarčeve vlade seveda niso razkrili, saj je šlo za njihov (beri levi) politični del. Če bi s svojimi koalicijskimi partnerji in zaposlitvijo svoje “ljubice” šušmaril namesto Marjana Šarca, recimo Janez Janša, bi ga mediji raztrgali že na začetku. A ljudje ne glede na to, kako nekateri opozicijski priskutneži ,Šarca kujejo še naprej v zvezde, ljudje niso neumni. Na naslednjih volitvah se bo pokazalo, koliko je še sploh vredna Šarčeva stranka in razni “vuhunčki” v njej.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.