gregor golobič
slika: fotomontaža Demokracija

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je v danes objavljenem intervjuju za časnik Delo dejal, da je pobudnik koalicije KUL Jože P. Damijan s svojimi partnerji vseskozi imel svojo agendo in da v koalicijo KUL ni šel iskreno.

Jože P. Damjan preko Golobiča v politiko

Takrat so se udarili na levi. Matjaž Han, poslanec stranke SD je na vprašanje novinarke v intervjuju za Delo, kdo so partnerji Jožeta P. Damijana, odgovoril, da v ozadju ni nekdanjega predsednika republike Milana Kučana, verjetno pa, da gre za nekdanjega predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča in njegove sodelavce.

Han je med drugim izpostavil, da je spremljal nastajanje petih novih strank: Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, Golobičevega Zaresa, Državljanske liste Gregorja Viranta, SMC Mira Cerarja in LMŠ Marjana Šarca. “Ne bom se veliko zmotil, če rečem, da so v ozadju ena in ista imena, z enakimi idejami, le frontmani novih strank so različni. V ozadju gotovo ni Milana Kučana, kot mu to radi pripisujejo, imajo pa svojo vlogo verjetno tudi Gregor Golobič kot nekdanji predsednik Zaresa in njegovi sodelavci,” je menil Han.

Očitno je Milan Kučan res že zastarelo in vse bolj betežno ime slovenske politike. Ima pa zanimivo, zadnje čase, vsaj tako kaže prste vmes Gregor Golobič. Pa ne zato, da bi bilo Slovencem kaj bolje, ampak zato, ker ima zagotovo svojo računico pri poslih. Kot recimo pri karticah Urbana v Ljubljani?

PM