Med tem, ko so v Sparu Slovenija skregani z vero, je v tujini povsem drugače!

V Sparu Slovenija, trgovski verigi v Sloveniji se versko ne opredeljujejo, torej nimajo nobenega posluha za vernike, a ti vseeno kupujejo v Sparu? No v tujini je recimo povsem drugače.

Zanikanja Božiča in s tem lastne identitete so se poslužili že nekateri aktualni politiki, sledili so jim tudi trgovci. Najprej Lidl, nadaljuje pa Spar, ki se “versko ne opredeljuje”, čeprav se “versko ne opredeljuje” samo v Sloveniji, ker v drugih severnih državah s tem nima težav. Zakaj je svojim kupcem težko zapisati stavek “Vesel Božič?” Očitno je vodstvo špara precej “levo” usmerjeno. Pred leti so na Sparovih policah prodajali tudi piva, kot so maršal Tito, danes imajo na policah recimo le še zeliščni liker maršal, s podobo morilca Tita.  Zanikanje verskih praznikov, pa je v Sparu Slovenija že stalnica

Seveda je v tujini, kar se tiče Spara popolnoma drugačna zgodba. Svojim kupcem še kako radi voščijo Božič in so veseli, da tudi verni ljudje pridejo v njihove trgovine. Pa se zaradi tega ni potrebno versko opredeljevati. Božič je namreč v Sloveniji praznik in dela prosti dan. No tako pa Spar zgledno skrbi za svoje kupce v tujini:

Tako se Spar versko opredeljuje v tujini. V Sloveniji, pa bo za reklamo Spara skrbel Magnifico, kateremu samostojna Slovenija ni bila intimna opcija in ljudem ne bodo voščili Božiča. A ko ti verni ljudje, ne bodo več stopili v Sparove trgovine, pa bo verjetno tudi “levo” vodstvo Spara Slovenije, srečala pamet?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
88%
1km/h
100%
0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-2°
Sun
-3°
Mon
-2°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA