Medtem ko se Fištravec hvali o rasti delovnih mest, število Mariborčanov upada

Za Podravje prihajajo zanimivi podatki o gibanju števila prebivalcev po občinah v letošnjem prvem polletju. V Podravju rast prebivalstva kar 24 od 41 občin.

Med njimi pa ni mesta Maribor, kjer število prebivalstva na žalost upada. Mestna občina je imela upad števila prebivalcev s 110.871 na 110.513. Torej je v Mariboru kar 358 prebivalcev manj, ko v istem lanskem obdobju.

Glede na govore in hvaljenja aktualnega župana o novih 5000 delovnih mestih, boljšem življenju v mestu in sanaciji projektov, je podatek za Maribor katastrofalen. Mariborčani si očitno življenje poiščejo v drugih koncih Slovenije. Za primerjavo, v občini Hoče-Slivnica, se je povečalo prebivalstvo skoraj za 146 ljudi, v Miklavžu za 39 in v občini Rače-Fram za 45 ljudi. Znano je tudi, da si veliko Mariborčanov tudi delo poiščejo drugje, predvsem v sosednji Avstriji.

Upajmo, da bo hvalospevov o boljšem življenju, novih delavnih mestih in novi prihodnosti Maribora kmalu konec in da se bo po volitvah resnično nekaj spremenilo. Ljudje se morajo začeti vračati nazaj v Maribor, si tu ustvariti družino in tu poiskati delo. Občina, pa mora biti servis, da te stvari tudi zagotavlja.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.