slika: https://izboljsajmo.maribor.si/

Medtem, ko se sprašujemo, kaj bi bilo boljše v našem mestu ob Dravi, pa nam pred očmi propadajo ulice, ceste, za katere ne najdemo denarja za njihovo obnovo.

Medvedova ulica v razsulu

Ena takih, zagotovo, pa ne edina je, kljub številnim pritožbam stanovalcev o slabem stanju, Medvedova ulica v središču Maribora. Taj je namreč v tako slabem stanju, da je že nevarna. A je občina kratkem ne namerava urediti.

Čeprav se stanovalci Medvedove ulice v središču Maribora že več let pritožujejo zaradi neurejenosti ulice in napačnega parkiranja v njej, občina ne letos ne prihodnje leto ne načrtuje njene prenove. Na glede morebitne prenove zelo skopo sporočajo: “V proračunu MO Maribor za leto 2020 za zdaj sanacija Medvedove ulice ni načrtovana.” pravijo na MOM. In kaj so za Večer povedali stanovalci? “!Nikjer pločnikov, cesta pa razrita do konca. Nikjer tudi parkirnih mest, kljub temu pa so avtomobili parkirani povsod po zelenicah. Oziroma bolje rečeno nekdanjih zelenicah, ker danes to zaradi vseh tam parkiranih avtomobilov niso več. Ko dežuje ali sneži, lahko pešci uporabljajo samo cestišče, pa še to le pogojno, saj je tudi to ena sama jama. Pri tem pa je bližnji vrtec oddaljen le okrog sto metrov. Je to mesto prijazno kolesarjem in pešcem?” se sprašujejo stanovalci

Upajmo, da župan res ve, kje se nahaja Medvedova ulica, a peljal se tam zagotovo še nikoli ni. No mogoče pa uspe županu na Medvedovi ulici odpreti kak lokal, potem bi se tudi ulica hitro uredila? 

MG