slika: Maribor-Pohorje

Nesrečni čarobni december v Mariboru očitno vendarle bo.

Baje kar trije ponudniki?

Sedaj ko je Arsenovič sam izbral ponudnike, torej favoriziral svoje izbrance, mu naj bi baje celo uspelo, Našli so se baje celo trije taki. Na povabilo k oddaji ponudbe za program in produkcijo v okviru prireditev Čarobni december 2019 in silvestrovanja na prostem v Mariboru na Trgu Leona Štuklja so na Mestno občino Maribor namrač prišle tri ponudbe.

In kaj opravijo na občini? “Danes, v sredo, smo ponudbe pregledali in se odločili za tisto, ki po naši oceni ponuja najcelovitejši praznični program za vseh 33 dni, od 29. novembra, ko bo tudi prižig prazničnih luči, do 31. decembra s silvestrovanje, na prostem.” So povedali za Večer.

V prazničnem času bo program na Trgu Leona Štuklja vsak večer, čez teden različni tematski večeri, ko bodo za glasbo skrbeli priznani didžeji, ter videokoncerti oziroma posnetki koncertov največjih svetovnih zvezd. Ob petkih in sobotah bodo na trgu koncerti glasbenikov in stand-up komikov. “Kriterij za izbiro sta bila najbolj celovita ponudba in program, ki se bo najbolj približal naslednjim usmeritvam: zastopanost različnih zvrsti izvajanja, najmanj 80 odstotkov slovenskih izvajalcev ter koncerti znanih slovenskih in lokalnih izvajalcev različnih žanrov.

No res nas zanima program, predvsem pa, ali bo obveljala tista, da je čarobni december dobra naložba za Maribor, kot je Arsenovič dejal nekoč.

Zadevo spremljamo dalje…

MG