Mercator postal najdražji slovenski trgovec?

Trgovine Mercator
Mercator prevzel primat najdražjega trgovca pri popisu košarice osnovnih živil

Na spletni strani Primerjaj-cene.si so ponovno objavljeni rezultati štirinajstdnevnega popisa košarice osnovnih živil. Primat najdražjega trgovca je prevzel Mercator.

Da je popis košarice za nekatere le potrata časa in denarja je že dolgo časa znano.  Ljudje sami najboljše vedo, kje lahko najceneje kupijo kruh, kje lahko kupijo mleko, kje lahko najceneje kupijo salamo in podobno. Primerjava Golobove vlade po nekakšni primerjavi cen med trgovci, se med potrošniki ne prime. Vseeno pa je to pokazatelj, kje se splača najbolj kupovati in kje so ponovno dvignili cene.

Kot piše portal Slovenec je pri tokratnem popisu najbolj opazno znižanje vrednosti najcenejše košarice pri Lidlu in sicer za 2,90 evra oziroma 7,4 odstotka glede na predhodno obdobje. S tem naj bi bil Lidl trenutno tudi najcenejši trgovec na lestvici.

Košarica v Sparu se je pocenila za 0,80 evra oziroma 2,05 odstotka, v Hoferju pa za 0,64 evra oziroma 1,64 odstotka. V Eurospinu za najcenejšo košarico prav tako odštejemo 0,45 evra oziroma 1,16 odstotka manj.

Nasprotno pa so se najcenejši prehranski izdelki podražili v Mercatorju in sicer za 1,69 evra oziroma 4,29 odstotka ter v Tušu za 0,85 evra oziroma 2,14 odstotka. Mercator naj bi tako prevzel vodstvo kot najdražji trgovec.

Najbolj naj bi se podražili krompir (za več kot devet odstotkov), kruh (za skoraj osem odstotkov), jajca (za slabih šest odstotkov), jogurt (za dobre štiri odstotke), sir in jabolka (za skoraj tri odstotke) ter piščančje meso (za dva odstotka).

Kje boste vi kupovali je seveda vaša odločitev. A ob vsesplošni draginji le poglejte cene določenih izdelkov.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.