Mesec se pa joka? SDS mu je prekrižal načrte. Novega ministrstva ne bo?

Luka Mesec, zajem slike POP TV

Luka Mesec, ki je s svojo stranko Levica komaj prilezel v parlament, se je vdal v usodo. Ostal bo namreč ministre za delo, saj naj ministrstva za solidarno prihodnost nebi bilo.

Končno je tudi Luka Mesec doumel koliko je ura in dvignil roke od novega ministrstva za solidarno prihodnost, piše STANovega ministrstva “ne bo ne glede na izid morebitnega referenduma”, je poudaril minister in koordinator Levice Mesec. “Tako sem se odločil sam in to sem tudi že povedal predsedniku vlade,” je dejal Mesec.

Ministrstvo za solidarno prihodnost, največja neumnost Golobove vlade, je namreč predvideno v spremenjenem zakonu o vladi, ki uvaja tri nova ministrstva, poleg omenjenega še ministrstvi za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter za podnebje in energijo. Zakon pa se še ne izvaja, ker se obeta zakonodajni referendum o njem. Podpise za razpis referenduma zbirajo v SDS.

Naj spomnimo, da so vladne ekipe v zgodovini Slovenije doslej bile različno številčne. Tako smo, na primer, v mandatu 2004–2008 imeli 12 ministrstev, v mandatu v letu 2012 pa le dobrih 11. Brez pretiravanja lahko rečemo, da je najbolj vitka in najbolj operativna vlada bila 10. slovenska vlada, ki jo je vodil Janez Janša. Imela je 11 ministrov in ministrico brez resorja, ki je vodila Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. Torej, državo lahko vodi skoraj polovico manjša ekipa, kot pa jo želi aktualna Golobova ekipa.

Očitno je pamet srečala tudi Luko Mesca?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
96%
2.1km/h
100%
10°C
11°
10°
10°
Thu
10°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Anže Logar (71%, 1.448 Glasov)
  • Nataša Pirc Musar (8%, 165 Glasov)
  • Marta Kos (7%, 143 Glasov)
  • Nina Krajnik (7%, 139 Glasov)
  • Gregor Bezenšek (5%, 99 Glasov)
  • Vladimir Prebilič (2%, 41 Glasov)

Vsi glasovi: 2.035

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA