Šarec in Fajonova zrela za prvi dve interpelaciji?

Tanja Fajon in Marjan Šarec, slika Demokracija

Dobrih prvih 100 dni vlade je bilo očitno precej pestro, do danes pa je bil pojem politične odgovornosti v Sloveniji precej izmuzljiv. Uporabljen večinoma le takrat, ko politične odgovornosti ni bilo potrebno prevzeti, z govorjenjem o njej pa je bilo potrebno izvajati pritisk na politične nasprotnike.


Po 100 dnevih vlade Roberta Goloba se je izkazalo, da so nekateri mistri tam zato, ker pač drugih ni bilo. In ker gre za politično šušmarjenje na levi, ne pa zato, ker so kadri strokovni. Še posebej bi to lahko govorili za Marjana Šarca, ki, kot obrambni minister nima nobenih izkušenj v vojski. Še najbližje je bil vojski takrat, ko je postal prostovoljni gasilec. Da ne govorimo o smehu prostovoljnih gasilcev Šmarca, ko se je zadeve z gašenjem lotil Marjan Šarec.

Zaradi odpovedi pogodbe boxerjev pa bo slovensko obrambno ministrstvo zagotovo še bolela glava, Saj bo država Slovenija morala plačati kar 70 milijonov penalov zaradi odpovedi, s tem pa bo posledično prišlo do slabljenja operativne sposobnosti slovenske vojske (Borut Pahor je med drugim prav zaradi borbenih enot, katerim so bili namenjena omenjena oklepna vozila, podeljeval negativno oceno borbene sposobnosti). 

Zrela za interpelacijo pa je tudi zunanja ministrica Tanja Fajon. Ta se ima zahvaliti le sreči, da je sploh prilezla v parlament, saj je dosegla na volitvah res katastrofo od rezultata. Kljub temu si je uspela zagotoviti mesto zunanje ministrice in izkoristiti moč, da je zagotovila na službice svojim zvestim podanikom v stranki. Interpelacijo pa si zagotovo zasluži zaradi zlorabe diplomatske mreže Republike Slovenije za selektivno zbiranje podpisov za predsedniško kandidaturo Nataše Pirc Musar. “Vpletanje v tekmo za predsednika države in odkrito navijaštvo le za eno kandidatko je nedopustno in neodgovorno dejanje,” Pravijo v SDS. Zato je tudi ona zrela za interpelacijo?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.