slika: Likedin

Predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović naj bi pristojnim institucijam, tudi SDH in protikorupcijski komisiji, prijavila pritiske generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista.

Je generalni sekretar LMŠ Brane Kralj vršil pritisk na predsednico nadzornega sveta Uradnega lista Ireno Prijović?

Po objavi dokumenta, ki ga je prvi objavil Požarepora, je le-tega, Predsednica nadzornega sveta Uradnega lista poslala na Slovenski državni holding (SDH), v vednost upravi, nadzornemu svetu, pooblaščencu za skladnost in integriteto. O tem je obvestila tudi nadzorni svet Uradnega lista, ki mu predseduje, in prisotne na torkovem sestanku na SDH, prav tako je pritiske Kralja v torek prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije.

Kot je pojasnila za STA, se je obrnila na institucije, ki so po njenem mnenju pristojne. To je prijava Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) in SDH, ki je 100-odstotni delničar Uradnega lista. Spomnila je, da je bila v to družbo imenovana preko SDH, njemu pa tudi poroča. “Mislim, da je to dovolj močan znak, zdaj so na vrsti druge institucije in prizadeti, da v zvezi s tem ukrepajo,” je dodala.

Kot pravi: “Name se je vršil pritisk na izbor direktorja z navodilom, koga naj se imenuje in komu naj se poroča.”  Kot je navedeno v dopisu, naj bi jo 21. avgusta poklical generalni sekretar največje vladne stranke LMŠ Brane Kralj in naročil, da “država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista, in zahteval poročanje o kadrovskem postopku njemu mimo in pred kakršno koli komunikacijo s SDH”.

Več jutri v Požareportu:

vir: Žurnal

M.G.