Mesto Maribor zapufano, občina pa po nov milijonski kredit?

Saša Arsenovič, Gotof je

Šport Maribor nima denarja za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo še ta mesec potekal v Mariboru. Zato bi se občina na novo zadolžila.

Prav v Mariboru bo potekal največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike in športnice, Olimpijski festival evropske mladine, ki ga bo med 23. in 29. nekaj dni. A občina, kot, da to ni vedela že prej hiti po finančno pomoč.

Tajo je  za ponedeljek, 17. julija, ob 17. uri sklicana izredno seja mestnega sveta samo z eno samo točko: odločanje o podaji poroštva družbi Šport Maribor za najem likvidnostnega kredita v višini največ en milijon evrov, s katerim bodo zagotovili denar za plačilo nastanitev in drugih stroškov Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM). Čeprav je Maribor že maja prejel sklep vlade o sofinanciranju organizacije in opreme v vrednosti 2,8 milijona evrov, je Šport Maribor z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in občino šele 5. julija sklenil tripartitno pogodbo. A ta zagotavlja financiranje šele po plačilu računov na podlagi izstavljenih zahtevkov.

Očitno so na levi strani vsi skupaj, tako župan, kot država in nič čudnega, da se to nikamor ne premakne.

Z Olimpijskega festivala evropske mladine, bomo poročali tudi na portalu e-maribor.si, seveda če bo očina za kaj takega sploh našla denar. Očitno se ni dobro samo slikat, ampak tudi kaj narediti!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.