Po meri Levice izbran prvi predsednik uprave RTV?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Na razpis za predsednika uprave RTV, se je prijavilo 7 kandidatov, kandidature štirih od njih pa so bile prepoznane kot ustrezne pogojem. 10. julija so s s kandidati izvedli razgovore. Danes so se predstavili svetu zavoda.

Predstavili so se:

-Zvezdan Martič ta kandidat naj bi veljal za strokovnjaka na tehničnem področju. Po politični usmeritvi je blizu levici.  Bil naj bi zaupnik bivše direktorice televizije Slovenija Natalije Gorščak.

-Rajko Gerič je dosedanji odgovorni urednik drugega informativnega programa TV Slovenija. Pomagal je ustanoviti Planet TV, pozneje pa je bil namestnik odgovornega urednika Siol.net. Pravijo, da je še najbolj neodvisen.

Miha Krišelj je eden tistih, ki bi RTV gradil z denarjem Ljudi, saj želi povečati RTV naročnino. Tako bi rad pokril  pričakovano izgubo. Je pa človek, ki v bistvu že celo življenje plačan od države, saj dela v javni upavi.

-Peter Dular je trenutno pomočnik nekdanjega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca.  Je tudi kandidat, ki je blizu starim partijskim strukturam. Je blizu stranki SD, prav tako tudi predsednici republike Nataši Pirc Musar in Milanu Kučanu.


Svet zavoda je po pričakovanju izbral Zvezdana Martiča, ki je politično sicer blizu Levice. Tako si je leva politična stran še bolj podredila RTV. Dobil je 16 glasov.

Za Martiča se govori, da je močno forsiran iz dela zaposlenih, tistih radikalnih levih novinarjev in aktivistov, ki si želijo, da bi vsi “desni novinarji” izgubili službe?

Nekaj odzivov:

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.