Milan Videtič: “Golovova vlada, je vlada počitnic!”

Miran Videtič
Miran Videtič, slika Planet TV

“Če gledamo celotno vlado, bi jo lahko ocenili kot vlado počitnic. So se pa že profilirale ministrske ekipe, za katere lahko ocenjujemo, da bodo zadevam vsaj približno kos in na drugi strani ministrstva, ki sigurno ne bodo kos tej nalogi,” je dejal Miran Videtič, politični analitik in komantator za portal Siol.net.

Kot je dejalč Videtič, nekatera ministrstva in ministrice nalogam zagotovo ne bodo kos.  Kot take vidim Tanjo Fajon, Emilijo Duh Stojmenovo, Tatjano Bobnar in Dominiko Švarc Pipan. Zaenkrat so se bolj izkazale v vlogi opozicijskih poslank in estradnih zvezd. Videtič pravi, da bo moral Golob umirit strasti ministrice Fajonove, spomnimo se, ko je prvi teden skoraj zakuhala škandal s Hrvaško, in se bolj nasloniti na svetovalca za zunanjo politiko Vojka Volka kot izkušenega diplomata.

“Druga pereča tema pa je draginja, predvsem na energetskem področju. Tukaj vidim neke premike ali pa vsaj poskuse premikov premierja in resornega ministra. Uspešnost pa bomo na koncu ocenjevali odjemalci po višini položnic.” Pravi Videtič.

“Po moji oceni s strankama ekstremov, Levico in SD, mi v krizo ne moremo,” je še dejal Milan Videtič za portal Siol.net.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
86%
1.5km/h
0%
10°C
11°
8°
9°
Tue
9°
Wed
11°
Thu
12°
Fri
11°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA