Minister dr. Simoniti s sogovorniki o projektu Evropska prestolnica kulture 2025

Minister dr. Simoniti s sogovorniki o projektu Evropska prestolnica kulture 2025 (Gost: županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemn Miklavič
O projektu Evropska prestolnica kultura 2025 (EPK 2025) | Avtor MK

Minister dr. Vasko Simoniti z vodjo kabineta dr. Bredo Mulec in sodelavcema sestal s poslanko mag. Eleno Zavadlav Ušaj, z županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemnom Miklavičem, podžupanjo Damjano Pavlica, vodjo kandidature GO! 2025 mag. Nedo Rusjan Bric ter koordinatorko kandidature GO! 2025 Vesno Humar. (Tema EPK 2025)

Snovalci projekta EPK 2025 seznanili ministra o načrtih

Snovalci projekta Evropska prestolnica kultura 2025 (EPK 2025) so ministra seznanili z aktualnimi aktivnostmi in načrti v povezavi s projektom EPK 2025. Člani mednarodnega sveta neodvisnih strokovnjakov so 18. decembra 2020 razglasili skupno kandidaturo mest Nove Gorice in Gorice, mest, ki so ju razdelile vojne, združilo pa sodelovanje in tesno prijateljstvo.

Župan Mestne občine Nova Gorica dr. Miklavič je ob srečanju dejal, da se snovalci osredotočajo na to, da naziv izkoristijo ”za trajne rezultate na področju tujih in domačih investicij, vidnosti in atraktivnosti”, v središče postavljajo steber kulture ter tudi investicijski in razvojno-gospodarski steber.

Minister dr. Simoniti, ki je vključenim v projekt že uvodoma čestital za prejem naziva, je ob tem poudaril, da je ”treba biti inovativen, a tudi dovolj jasno opredeliti zavezujoče dogovore. In graditi tako, da bomo že leta 2024 videli prisotnost projekta, ki bo leta 2025 veličastno povzdignjen s trajnimi učinki.” Prav tako je dejal, da bomo na ministrstvu ”z veseljem pristopili k uresničevanju tega projekta”. Tesna in stalna pomoč pristojnih strokovnih služb pa je zagotovljena.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.