Tudi tokrat okužbe pri učiteljih. Odkrili so jih preko 240!

PCT Šole pouk stanje starši ministrstvo
slika je simbolna

Tudi ta teden so potekala množična testiranja učiteljev, ki poučujejo prvo triado osnovnih šol in vzgojiteljic v vrtcih.

Virus odkrili pri 244 učiteljih

Na nekaterih območjih v Sloveniji je virus še vedno zelo razširjen, zato obstaja tudi velika bojazen, da zaide v šolske in vrtčevske prostore. Zaposleni v vzgoji in izobraževanju se tako (končno so prišli k pameti tudi Štrukljevi navijači) množično udeležili testiranja in so tako za zgled tudi drugim.

Do 17. ure pa so opravili 16.590 testov pri zaposlenih v vrtcih in šolah, od tega je bilo pozitivnih 229, kar predstavlja 1,4 odstotka testiranih, so za STA pojasnili na ministrstvu za zdravje. Pred tednom dni so do 17. ure opravili 17.435 testov, okužbo pa potrdili pri 244 osebah, kar je bilo prav tako 1,4 odstotka vseh testov.

Še dobro, da obstajajo ta testiranja, drugače bi okuženih 200 učiteljev razširilo virus naprej po šoli.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.