Minister Gantar: “SLOVENCI VRNITE SE DOMOV S HRVAŠKE!”

HRVAŠKA

Minister za zdravje Tomaž Gantar je včeraj na eni izmed televizijskih postaj pozval vse slovenske državljane in državljanke, ki dopustujejo na Hrvaškem, naj se čimprej vrnejo v Slovenijo.

Po vsej verjetnosti karantena ob prihodu s Hrvaške

Predlog strokovne komisije je karantena. “To je predlog, o tem bomo razpravljali, na podlagi podatkov, ki jih imamo in so dovolj prepričljivi, da bi bilo treba predlog res sprejeti,” pravi Gantar. Znižanja številk na novo okuženih v naslednjih dveh dneh ne pričakuje: “Težko je pričakovati, da bi prišlo do zmanjšanja številk. Še pred tremi tedni smo imeli 15 okužb zaradi vnosa, pred dvema 65, zdaj pa je bila ta številka že 108, kar pomeni res hitro naraščanje. Tudi samo število okuženih na Hrvaškem eksponencialno narašča. Ne verjamem, da bi se kaj takega spremenilo, da bi bilo naše stališče drugačno.” Pravi minister za zdravje.

Izjem v odloku ne predvidevajo, tako ne glede idej, ki so se pojavljale v javnosti, da bi morali v karanteno le mladi, ki se družijo v nočnih klubih, kot regionalnih, saj je npr. v Istri zelo malo novih okužb. “Zaenkrat o tem ne razmišljamo, na ta način nismo ravnali pri nobeni državi.

MG


VREME

Maribor
oblačno
85%
2.1km/h
91%
22°C
23°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.