slika;: Nova24.tv

Več kot očitno je, da se je obrambni minister Karl Erjavec znašel v velikih težavah. Ob interpelaciji, o kateri bodo poslanci državnega zbora glasovali v petek, sta namreč Sindikat vojakov Slovenije in njegov predsednik Gvido Novak vložila še kazensko ovadbo in zasebno tožbo zoper njega.

Karel Erjavec v vse večjih težavah

Ovadba je bila vložena zaradi domnevnih kršitev sindikalnih pravic, zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi, zasebna tožba pa je bila vložena zaradi domnevne razžalitve, žaljive obdolžitve in samovoljnosti.

Sindikat vojakov Slovenije (SVS) in njegov predsednik Gvido Novak sta namreč danes vložila kazensko ovadbo in zasebno tožbo zoper njega. To jasno potrjuje že večkrat omenjeno dejstvo, da Erjavec zaradi nezakonitega delovanja, zlorabe obveščevalno-varnostnih služb, nezakonite razrešitve poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca ter laži in zavajanj nima več podpore niti v vojski sami.

Kot so obrazložili na SVS, je bila kazenska ovadba zoper Erjavca vložena zaradi kršitev sindikalnih pravic, zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi, zasebna tožba pa zaradi razžalitve, žaljive obdolžitve in samovoljnosti. “Nesprejemljiva so dejanja ministra in njegove neresnične izjave v preteklih dveh mesecih, še posebej za ministra državotvornega resorja, saj je z njimi škodil ugledu Slovenske vojske in njenih pripadnikov,” so zapisali.

Zaupanje v ministra so v slovenski vojski izgubili že pred časom,  Zaupanje v Karla Erjavca pa so volilci izgubili na državnozborskih volitvah, saj so mu takrat nameni le 392 glasov.

vir: Nova24.TV