slika: um.si

Končno je Maribor dobil novega direktorja Študentskih domov. Namesto poslanke Lidije Divjak Mirnik je direktorica postala Maja Krajnc Ružič.

Fištravec ni uspel! Kje bo sedaj dobil službo?

Skoraj leto dni potem, ko je mesto direktorice zaradi nezdružljivosti funkcij zapustila Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičnost in razvoj), izvoljena je bila namreč za poslanko v državnem zboru, so Študentski domovi Maribor z razpisom iskali novega direktorja. Senat Univerze v Mariboru je na včerajšnji seji že opravil izbor in za novo direktorico izbral sedanjo začasno direktorico Majo Krajnc Ružič.

Gre za strankarsko kolegico Lidije Divjak Mirnik iz kvote LMŠ in nekdanja mariborska mestna svetnica. Torej se je politika LMŠ-ja prenesla tudi na študente kar pa seveda ni dobro. Ali bomo tudi v študentskih domovih delili otroke na leve in desne in ali bodo študenti, ki ne podpirajo politiko Marijana Šarca enako obravnavani, kot tisti, ki tako politiko podpirajo? S tem vprašanjem se bomo na našem portalu tudi obrnili na novo direktorico študentskih domov.

Fištravec ostaja brezposeln

Andrej Fištravec je trenutno prijavljen na Zavodu za zaposlovanje in aktivno išče službo. Ker je bil objavljen razpis za direktorja študentskih domov, se je nanj prijavil tudi Fištravec, saj meni, da ima dovolj izkušenj.

Če ti torej ne uspe na volitvah in si pri pravi stranki, očitno tudi v Mariboru ni težko dobiti službo.