Poslanka Pašek-Šetinc nad RTV poslala kar inšpektorat za kulturo in medije?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Ob današnji novici, da je RTV obiskal inšpektorat za kulturo in medije, se lahko resnično vprašamo, ali je pri Golobovih v glavah, čisto vse vredu?

Potem ko je septembra inšpekcijski nadzor na RTV Slovenija opravil inšpektorat za delo, je danes na RTV prišel tudi inšpektorat za kulturo in medije. Ta spada pod okrilje ministrstva za kulturo, ki ga vodi ministrica iz kvote Levice Asta Vrečko in ki je pripravilo zakonodajne spremembe za “depolitizacijo” RTV. Po informacijah Bojana Požarja je inšpektirje na RTV poslala kar poslanka Mojca Šetinc Pašek.

Inšpektorat za kulturo in medije je preverjal skladnost programske vsebine RTV Slovenija danes in jutri z določbo 10. člena zakona o RTV Slovenija, ki določa, da je v programih RTV Slovenija prepovedana politična propaganda. Inšpektorat je na podlagi opravljenega postopka ugotovil, da programska vsebina RTV Slovenija danes in jutri ne predstavlja politične propagande in inšpekcijski postopek zaključil, saj ni bil kršen noben predpis. Podobnega inšpekcijskega obiska, kakršen je bil danes, v zadnjih 30 letih ne pomnimo,” so za Siol.net sporočili z RTV Slovenija.

Zamislite si kakšen pogrom, bi delali levi kulturniki, če bi tak nadzor odredil nekdanji kulturni minister Vasko Simoniti in bi tak nadzor na RTV poslal kakšen poslanec stranke SDS. Se pa ob takem nadzoru, ki ga na RTV ne pomnijo, resnično lahko vprašamo, ali sta klet in radiator, na nekaterih kulturnikih pustila prevelike posledice. 

 

 

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
55%
1.5km/h
20%
9°C
10°
8°
9°
Sun
1°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA