..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Ministrstvo Aste Vrečko naj bi financirala galerijo prijetih ruskih vohunov?

Saj ni res pa je. Ministrica za kulturo Asta Vrečko, naj bi financirala galerijo prijetih ruskih vohunov. Če informacija drži, gre za veliko sramoto kulturnega ministrstva.

Sredi Ljubljane se je sicer že decembra lani odvila aretacija dveh oseb, osumljenih vohunstva. Operacijo je vodilo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani na podlagi prijave Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova). Neuradno smo izvedeli, da sta obe aretirani osebi ruska vohuna.

Kot strela z jasnega se je razširila informacija, da naj bi ministrstvo za kulturo Aste Vrečko, tiste ministrice, ki je ukinila muzej slovenske osamosvojitve, celo subvencioniralo galerijo Art galery. Pistopek dodelitve subvencije naj bi bil še v teku, a naj bi bila odločba že izdana. aretiranih ruskih vohunov.

Na ministrstvu za kulturo navedbe Bojana Požarja zavračajo. Na družbenem omrežju so zapisali. “V izogib navajanju nepreverjenih dejstev sporočamo: Ministrstvo za kulturo izvajalca Art Gallery 5’14 na področju vizualne umetnosti v obdobju 2015–2022 ni sofinanciralo. Prav tako na projektni razpis izvajalec za leto 2023 ni podal vloge, tako da ni v postopku za sofinanciranje.”

Komu pa verjamete vi

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
63%
2.6km/h
0%
12°C
14°
10°
12°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.