Poglejte si ta protokolarni kiks predsednice države.

V Republiki Sloveniji je za protokol predsednice države zadolžen urad za protokol v Predsedništvu Republike Slovenije. In ta mora skrbeti, da je protokol tak, kot mora biti. In ne nekaj kar po svoje.


Sicer pa urad za protokol skrbi za organizacijo slavnostnih in protokolarnih dogodkov, ko mora biti predsednica države v središču pozornosti, ter za zagotavljanje ustreznega ravnanja v skladu z diplomatsko etiko in protokolom.  Če predsednik države krši protokol, lahko to vodi do kritike in negativnega odziva javnosti, vendar ne obstajajo formalne sankcije.

Očitno pa si protokol pri Musarjevih  predstavljajo drugače. Mož predsednice države, kateremu na mesec kapne 800 evrov našega denarja, seveda ni predsednik države. Zato po protokolu ne sodi na sredino. V protokolarnih priložnostih v Republiki Sloveniji stojijo predsednik vlade na desni strani, predsednica države v sredini in mož predsednice države na levi strani. 

Odločitve glede protokola so predvsem na ravni diplomatske etike in tradicije, ki se skrbijo za ugled in spoštovanje države. Koga pa na zgornji sliki spoštujejo omenjeni trije?

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.