Ministrstvo za gospodarstvo bi uvedlo ženske kvote?

slika je simbolna

Vlada Roberta Goloba nam vsake toliko časa postreže z novimi neumnostmi, katerim se je potrebno od srca nasmejati. V gospodarstvu naj bi uvedli ženske kvote?

Ministrstvo za gospodarstvo naj bi pripravljalo zakonodajo, kjer naj bi v gospodarstvu uvedli tako imenovane. obvezne ženske kvote. Zamislite si, da recimo, da bi podjetje potrebovalo avtomehanike, ali pa nove rudarje, električarje, varnostnike tako moški, zaradi ženskih kvot nebi mogli dobiti dela. Seveda s tem ne mislimo, da ženske katerega od naštetih del ne morejo opravljati, a so zagotovo so v veliki manjšini. 

Prvi so ženske kvote v vodstvu družb, ki kotirajo na borzi ali so v večinski državni lasti, so recimo uzakonili na Norveškem, že leta 2003. Osem let pozneje je cilj dosežen: delež direktoric v 400 podjetjih, ki jih zadeva zakon, je presegel 40 odstotkov, ženske zasedajo četrtino sedežev v upravah 65 največjih zasebnih družb. A drugače je v proizvodnjah in pri delu, katerega opravljajo predvsem moški.

Ženske kvote v gospodarstvu so do sedaj uzakonile Norveška, Španija, Nizozemska in Francija.

A razmišljanje, kako do bolj uravnoteženega razmerja med ženskami in moškimi v gospodarstvu je vendarle bolj kompleksen in ni le v sposobnostih in željah žensk, ampak v celotni podporni strukturi, ki bi omogočila ženskam, da bi lažje opravljale taka dela. 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.