Musarjevi, Golobu, Klakočarjevi kar po 6 jurjev plače. Propadlemu Zorčiču pa 4 jurje nadomestila

golob robert
Robert Golob, slika je simbolna, Demokracija

Koliko zaslužijo naši oblastniki? Za slovenske razmere imajo res odlične plače. Čeprav bi jim na njihovo delo , ki ga opravljajo težko prisodili ali si takih zneskov res zaslužijo? Koliko plače se torej nameni Musarjevi, Golobu, Klakočarjevi?

Predsednica države ima (že tako bogata) najvišje izplačilo, kar  6.224,10 evra bruto plače. Poleg tega dobi 800 evrov izplačila še njen mož, ki prav tako ni najbolj reven. Je pa zato nekdanji predsednik republike Borut Pahor dobil prvo celomesečno nadomestilo v višini 80 odstotkov predsedniške plače, kar je pomenilo 5.039,09 evra bruto. 

Precej bolj zaskrbljujoči je znesek ki pripada predsedniku vlade Robertu Golobu. Ta je dobil kar 6.280,18 evra plače bruto. No če bi bila plača odvisna od njegovega učinka za delo, ki ga opravlja, bi bil znesek zagotovo nižji.  Tu je znesek Urške Klakočar Zupančič, ki državni zbor včasih spreminja v cirkus, a je vseeno prejela bruto 6.018,53 evra. Zanimivo pa je, da za popolnoma NIČ dela nadomestilo še vedno dobiva Igor Zorčič. Neuspeli kandidat za župana Brežic. Dobil je kar zajetno nadomestilo plače, 4.578,86 evra bruto. Od volivcev pozabljena  Alenka Bratušek, pa dobiva 5.468,51 evra bruto. Je pa tu še ena zanimiva, Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, katero so gasilci nagnali s shoda je dobila 5.787,05 evra bruto. Gasilcem bi pa dala minimalko?

In taki naj bi skrbeli za upokojence, gasilce, medicinske sestre, delavce?

Vir: Spletni Večer

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.