Na dan holokavsta se spominjamo tudi, kako so do “judovske” vile prišli v stranki SD!

demokrati
"Ukradena" judovska vila

Danes se spominjamo holokavsta. Morije judov. Ob tem pa se spominjamo, kako so do znane “judovske” vile v Ljubljani prišli nikoli nič krivi Socialni demokrati.

Kako so do znane “judovske” vile prišli Socialni demokrati?

Do lastnine (sedeža stranke) naj bi stranka SD prišla s krajo. Njen zadnji lastnik Feliks Moskovič je umrl v holokavstu, vilo pa so komunisti nacionalizirali, nato pa je brezplačno prešla v roke stranke SD. Prav ste prebrali BREZPLAČNO!

Stavba, v kateri imajo nasledniki partije danes svoj sedež, je bila nekoč v lasti judovske družine, ki je umrla v holokavstu. Po drugi svetovni vojni si jo je prisvojila partija, v nacionalizirani vili pa ni živel nihče. SD jo je dobil po osamosvojitvi z menjalno pogodbo, saj je Državni zbor RS potreboval stavbo na Tomšičevi ulici, v kateri je imel SD svoje prostore prej. Toda, pozor, omenjeno stavbo na Tomšičevi, ki je bila zgrajena že davnega leta 1879 kot Kranjska hranilnica in je bila v njej nato celo Banovska hranilnica, so po drugi svetovni vojni prav tako ukradli komunisti in v njej vzpostavili sedež Centralnega komiteja, piše Nova24TV.

A pri Socialnih demokratih se tako izgovarjajo: “Stavbo, kjer je sedež stranke Socialnih demokratov (SD) na Levstikovi 15 v Ljubljani, smo dobili na legalen način. Leta 1993 je takratna Stranka demokratične prenove (SDP), predhodnica SD, z menjalno pogodbo za del stavbe na Tomšičevi ulici 5 v Ljubljani od Republike Slovenije prejela v last hišo na Levstikovi 15 v Ljubljani, ki je bila v lasti države.” No, v bistvu so le drugimi besedami spovedali, da so do lastnine prišli s krajo.

Za naslednico Komunistične partije je to očitno nekaj povsem normalnega in sprejemljivega?

 

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
9°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA