Na katere dneve bomo letos praznovali slovenske praznike?

Slovenska zastava slovensko

Letos bomo veliko praznikov praznovali prav za vikend. Pri nekaterih pa bomo imeli kar podaljšan vikend. Poglejmo si nekaj primerov.

Veliko praznikov za vikend

Po vstopu v novo leto je tudi današnji 2. januar praznik in dela prost dan. Neumnost prejšnjega režima, se letos ne bo nič kaj veliko poznala, saj je sobota. Nekakšen podaljšek novoletnega praznovanja je 2. januar praznik v redkih državah po Evropi: v Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, Romuniji in zanimivo na Škotskem. V večini evropskih držav je delovni dan, so pa prebivalci v številnih državah za razliko od Slovenije prosti 6. januarja, na dan svetih treh kraljev.

Tudi letos bo veliko praznikov na soboto in nedeljo. Med vikendi bomo tako poleg novega leta, obeležili še veliko noč (5. april, nedelja), praznik dela (1. maj in 2. maj – sobota in nedelja), binkošti (23. maj, nedelja), Marijino vnebovzetje (15. avgust, nedelja), dan reformacije (31. oktober, nadelja), božič (25. december, sobota) ter dan samostojnosti in enotnosti (26. december, nedelja).

Podaljšan vikend (ponedeljek) pa bomo imeli: Prešernov dan (8. februar), velikonočni ponedeljek (6. april), in dan spomina na mrtve (1.november). V petek 25. junija pa bomo praznovali Dan državnosti.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
92%
2.6km/h
100%
3°C
4°
2°
3°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-4°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA