Policija

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 869 klicev.

Med 269 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 25 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 36 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 1 prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo.


Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Celje, Kranj, Ljubljana in Nova Gorica.

Prav tako so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 19 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 16 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 7 tatvin ter 6 kaznivih dejanj nasilja v družini.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 5 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah ni bilo obravnavanih oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje.