Na ministrstvu Mariborčanke Stojmenove-Duh vre. Zaposleni spisali anonimko!

Stojmenova duh

Mariborska ministrica makedonskega porekla, Emilija Stojmenova Duh, je že ob začetku svojega dela na ministrstvu dvignila veliko prahu. Tudi zaradi njenega šibkega znanja slovenskega jezika. A to delo ni kar tako, je le ministrica slovenske vlade.

Ministrici Eiliji Stojmenovi Duh pravijo tudi “fascikl ministrica”. Na svoji predstavitvi za ministrico za digitalno preobrazbo, je namreč prišla z velikimi kupi “fasciklov” namesto digitalne rabe, kot so tablica ali prenosni računalnik. Sicer pa tudi zaposleni pri njej izgubljajo živce. Tako so zapisali tudi anonimko, katero je na svojem twitter profilu objavil tudi novinar Bojan Požar. Anonimko objavljamo v celoti (nelektorirano).

Spoštovani gospod Bojan Požar, ne upamo se izpostaviti, zato nam ne zamerite, da vam pišemo anonimno. Razmere na ministrstvu za digotalno preobrazbo so nevzdržne. Ljudje odhajajo na daljše bolniške, iščejo zaposlitve drugje. Ustanovil se je tudi sindikat na pobudo sodelavcev, ki smo prišli z MJU / Direktorata za informatiko, zaradi slabega odnosa vodstva do delavcev. Predsednik sindikata je Mišo Vukadinović. Komunikacija med vodstvom in zaposlenimi je izjemo slaba. Ljudje odhajajo – ne zaradi dela, ampak zaradi odnosov vodstva do njih, samo dva primera: – Sektor za digitalno vključenost, ki bi moral delati na polno, razpada – v zadnjem letu je zamenjal štiri vodje –Jasna Močnik, potem Mojca Štruc, ki jo je zaradi izdanega zaupanja nasledil »petelin« Tilen Gorenšek iz ministričine kvote. Ker pa tudi on ni bil dovolj dober, je prevzela vodenje spet Mojca Štruc. Govori se, da vsi iz tega sektorja iščejo zaposlitev drugje, ker je odnos ministrice in njene ekipe do tega sektorja izjemno žaljiv, grob, ponižujoč … Ena oseba bo odšla na Inšpektorat, druga oseba je odšla v teh dneh na ministrstvo za kohezijo … – Zaradi stresnih razmer in slabega odnosa kabineta ministrice do službe za odnose z javnostmi smo v teh dneh izvedeli, da je odpoved dal tudi sodelavec Uroš Badovinac, prej zaposlen na Radiu Slovenija. Da je dal odpoved v času bolniške in ne da bi si prej zagotovil zaposlitev drugje, je še bolj pomenljivo. Sporočil pa jo je kar z bolniške. Očitno je, da ministrica Emilija Stojmenova Duh najožjo ekipo (najbolj naj bi bila sicer pod vplivom svoje doktorske študentke Tjaše Sobočan in generalne sekretarke) ni sposobna voditi ministrstva. Generalna sekretarka uživa v kadrovanju in ustrahovanju, vendar pa je najbolj žalostno to, da ne ugotovi, da so njene kadrovske poteze vse slabše, saj ministrstvo dobesedno tone … Zdaj, ko bi moralo biti ministrstvo v največjem zaletu in nuditi že konkretne rešitve, ki bi podprle digitalno preobrazbo, se pri nas »igramo« na račun davkoplačevalcev.

Ministrico Emilijo Stojmenovo Duh, ste tudi bralci portala e-maribor.si, razglasili za najslabšo mariborsko osebnost leta 2022! Je potrebno še kaj dodati?

vir: Bojan Požar / twitter

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.