Golobova vlada spet podražila vsa goriva!

slika je simbolna

Saj ni res pa je. Vlada je spet podražila vsa pogonska goriva. Podražili so se tako navaden bencin, dizel in kurilno olje. 

Pri 50 litrih bencina boste jutri plačali 0,6 evrov več, pri enaki količini dizla pa 1,45 evra več. Najvišje dovoljene cene bencina, dizla in kurilnega olja bodo od danes do ponedeljka 3. julija 2023 1,424 evra za liter bencina, 1,461 evra za liter dizelskega goriva in 1,040 evra za liter kurilnega olja.  

Povišanje cen je sicer res posledica rasti na svetovnih trgih, so pa zato različne cene po državah posledica razlik v davkih in prispevkih in odločitvah vsake države posebej. . Cene pogonskih goriv se na avtocestnem križu v Sloveniji oblikujejo prosto in so zaradi višjih marž prodajalcev praviloma krepko višje.

Gorivo se je podražilo tudi na Hrvaškem, kjer bo liter bencina od torka 1,4 (prej 1,38) evra, liter dizla pa 1,3 (prej 1,28) evra.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.