Na obisku v Mariboru zdravstveni minister. Župan Arsenovič pa pred novinarje kar brez maske!

minister Poklukar
minister Poklukar, slika NOva24TV

Minister za zdravje Janez Poklukar je bil danes na terenskem obisku v Mariboru, kjer je obiskal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

ZDRAVSTVENI MINISTER NA OBISKU V MARIBORU

Minister Poklukar je v izjavi za javnost izpostavil nujnost investicij na področju zdravstva v Mariboru. “Govorili smo o možnosti umeščanja dodatnih infrastrukturnih lokacij Medicinske fakultete, UKC Maribor, Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vesel sem, da si lokalna skupnost prizadeva, da bi na širšem območju regije zagotovila ustrezen zdravstveni sistem na vseh treh nivojih ter tudi dovolj in ustrezne izobraževalne institucije. Dogovorili smo se, da oblikujemo delovno skupino, ki bo v naslednjem srednjeročnem obdobju pripravila akcijski načrt, na podlagi katerega bomo lahko sledili našim korakom,” piše portal Maribor24. 

Tako pa izgleda “frajer” Arsenovič, (levo) ki je bil tudi tokrat pred novinarjem, kar brez maske!

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, se je zahvalil ministru in vodstvu obiskanih inštitucij za današnji, kot je dejal, konstruktivni in vsebinsko zahteven ter strateško in vizionarsko dobro podkovan sestanek. “Vesel sem, da se naša vizija glede potreb zdravstva v prihodnje popolnoma sklada z vizijo države. Na zemljevidu mesta smo zarisali vse potencialne točke, ki bi bile najboljše za vsebine tako Medicinske fakultete kot razvoja UKC-ja. Na primarnem zdravstvu pa smo v fazi projektiranja Zdravstvene postaje Magdalena in Zdravstvene postaje Tezno. Vesel sem, da so tudi tukaj možnosti sofinanciranja s strani Evrope ali države.

(slike: zajem slike Planet TV)

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.