Na Paradi ponosa v Mariboru pretepli aktivista, ki je v času vlade Janeza Janše vihtel jugo zastavo.

V Mariboru je minila parada ponosa, katere je udeležilo okoli 100 ljudi. Je pa dogodek spremljala tudi policija. 

 

Zakaj mora Parada ponosa potekati prav v Mariboru nihče ne ve, kaj ni Ljubljana dovolj? Udeleženci Parade ponosa so se v tako strnjeni povorki odpravili po ulicah v središču mesta, kjer so slišali tudi nekaj opazk, kar pa ni čudno, nekateri udeleženci so bolj ali manj, sodili na kakšen shod ob pustnem rajanju, kot na Parado ponosa. Kar nekaj ljudi, pa je udeležence parade pričakalo tudi z nasprotujočimi se transparenti. 

 

Parada ponosa, Maribor, slika Maribor24

 

Naj bi se pa, po končani paradi, kot, piše Večer, zgodil tudi incident. Pretepli naj bi namreč levega aktivista Renata Volkerja, ki je na družabnih omrežjih objavil fotografijo sebe v rešilnem avtomobilu s pripisom: “After party je na urgenci.” To je tisti Volker, ki sam zase pravi, da je s seksom obseden homoseksualec in ponosno priznava, da je okužen s HIV-om ter da jemlje zdravila za AIDS. Je pa to tudi tisti levi aktivist, ki je leta 2020 sredi Maribora na shodih zoper vlado Janeza Janše vihtel jugoslovansko zastavo in delal Mariboru sramoto.

 

 

Volkerja naj bi napadla skupina mladeničev in ga brcala. Policija ni nikogar pridržala, Obravnavajo pa sum storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.  Bi pa policija ravno zaradi tega, morala pridržati Volkerja že leta 2020.

 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

3 komentarji

Mira Protič 17. 09. 2023 - 2:41

Pustite ljudem biti to kar so in nehajte stalno napadati drugače misleče.

roco 17. 09. 2023 - 3:49

Mene nihče ne moti, dokler ne paradira in vsiljuje svoje izkrivljene miselnosti drugim…

ZA SLOVENIJO 17. 09. 2023 - 6:01

Renato Volkerja v Beogradu jo ne bi obnesli tako poceni kot v Mariboru

Komentarnje onemogočeno.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.