Na POP TV hvalijo naše podivjane cene, v Italiji je pa še Union cenejši, kot pri nas?

slika je simbolna

“Vladna” televizija POP TV se ne vse pretege trudi, da ljudem prikaže kako se v Sloveniji cedite mleko in med, pa čeprav le navidezno. A ljudje tudi take propagande več ne kupijo.

V tem tednu sta med Slovenci zakrožila računa za nakup prehrambnih izdelkov – iz trgovine v Italiji in v Sloveniji, ki sta jasno pokazala, da so popolnoma enaki izdelki v Sloveniji za neverjetnih 74 odstotkov dražji od izdelkov v italijanskih trgovinah. Pri sosedih je devet izdelkov stalo 28,26 evra, v eni izmed slovenskih trgovin pa 49,24 evra. No, POP TV pa je priskočil v pomoč vladi in propagando usmeril malce drugače. V prispevku so pokazali kako Hrvati nakupujejo pri nas, češ, saj pri nas ni tako slabo.

A je zanimiva tudi druga primerjava cen. V enem izmed obmorskih mest v sosednji Italiji je v samopostrežni trgovini, cenejša tudi slovenska roba. Slovensko pivo (Union in Laško) je v Italiji cenejše kot v Sloveniji, in to za skoraj 20 centov na eno pollitrsko pločevinko. Zanimivo je tudi v Bosni. Tam stane Laško pivo od 1.2 do 1.3 KM, če je marka 0, 51 evra, znese to približno 60 centov na pločevinko. 

Med tem, ko na POP TV, kot strumno podpirajo to vlado in podražitve pri njih niso problem, gredo pri nas cene iz dneva v dan v nebo. Nič čudnega, da so ljudje zavedeni.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.