križ
zajem zaslona 24UR

Včeraj se je med (ne boste verjeli) vremensko napovedjo, pojavila slika našega bisera, blejskega otoka z eno napako, zabrisanim križem na strehi cerkve. POP TV je zapisal opravičilo!

Opravičilo televizije POP TV

Na POP TV-ju so se za napako opravičili: “V uredništvo nas je poklical gledalec, ki je opazil, da smo sinoči v vremenski napovedi objavili fotografijo Blejskega otoka, na katerem stoji Cerkev Marijinega vnebovzetja, s katere pa je avtor očitno pobrisal oba križa, česar žal nismo opazili. V vremenski napovedi vsak dan objavimo fotografije gledalcev, objavili smo že veliko cerkva, križev pa nikoli nismo in tudi ne bomo brisali, zato se od tovrstnih manipulacij v celoti distanciramo. Vsem, ki jih je objava prizadela, se iskreno opravičujemo. V prihodnje bomo še bolj pozorni.”

Do kakšnih manipulacij prihaja sicer ne vemo a tovrstno početje je skrajno žaljivo do kristjanov in posega v ustavno pravico do svobodne izbire krščanske vere. Opravičilo je pri tej zadevi na mestu, a dvomimo v odkritosrčnost omenjene televizije.

PM