Na Pragerskem odstranili bombo iz druge svetovne vojne.

Železniška postaja Pragersko
Začasno so ustavili železniški promet.

Na delovišču v bližini železniške postaje Pragersko najdeno neeksplodirano eksplozivno sredstvo. Neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne.

Neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne na Pragerskem so deaktivirali

Policijska uprava Maribor je bila danes ob 9.50 s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena, da je bilo na delovišču v bližini železniške postaje Pragersko najdeno neeksplodirano eksplozivno sredstvo. Policijska patrulja je zavarovala kraj dogodka, na kraj najdbe je prišel dežurni pirotehnik iz Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, ki je ocenil, da gre za neeksplodirano bombo iz II. svetovne vojne, dolžine približno en meter in premera 25 cm, ter težko okoli 200 kg.

Pirotehnik je na kraju neeksplodirano bombo deaktiviral in bo s strani pristojnih služb kmalu odpeljana s kraja najdbe.  Policijska patrulja je ustrezno zavarovala lokacijo najdbe, Slovenske železnice so začasno ustavile promet na relaciji Pragersko – Ptuj, neposredne nevarnosti zaradi deaktivacije za okolico ni.

Neposredne nevarnosti zaradi deaktivacije za okolico ni. Kljub temu so zaradi zagotavljanja varnosti policisti apelirali na vse, da se pred odvozom niso približevali lokaciji najdbe.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.