Na RTV bi ukinjali oddaje in varčevali, a poglejte te plače zaposlenih

Dogajanje na RTVS  je skoraj tragikomično. Od menjave vodstva, kje na vlada leva politična sfera do poročil o slabem finančnem položaju javnega zavoda, odpuščanja in ukinitve nekaterih delov programa. 

Je pa pred dnevi vlada za letošnje in prihodnje leto Radioteleviziji Slovenija (RTVS) zagotovila dodatna sredstva za financiranje programov za narodnosti – za letos dodatnih pet milijonov evrov, prihodnje leto pa 10 milijonov evrov. Golob se je na jokanje ob izgubaški RTV odzval z denarjem. Kako tudi ne, ko pa je bil to njegov smeli načrt, kako pridobiti zastonj dobro reklamo zanj in njegovo stranko.

A ob vsem tem bi bilo dobro, da RTV začne najprej pometati pred svojim pragom. Saj je ob več, kot 2000 zaposlenih in še enkrat toliko honorarnih sodelavcev, treba vsem zagotoviti denar, Plače pa prav tako niso slabe. Poglejte spodnji razpredelnici, ki ju je delila celo, levičarsko nastrojena “novinarka” Eugenija Carl.

Najvišjo plačo ima po tem seznamu odgovorni urednik UPE Radijski program za italijansko narodno skupnost Aljoša Curavić, na drugem mestu je odgovorna urednica UPE Regionalni televizijski program Mojca Petrič Bužan, na tretjem mestu Mirjana Lovrič Magyar, odgovorna urednica UPE Televizijski program za madžarsko narodno skupnost.  Po podatkih iz novembra lani je med bolje plačanimi tudi novinarka in voditeljica Odmevov Rosvita Pesek, ki je takrat prejemala 5.124 evrov bruto mesec.

Za nekatere je očitno lepo biti urednik na RTV?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.